SSP Beograd: Gradske vlasti platile zakup 62 vozila dva miliona evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas gradsku upravu Beograda da poništi tender na kojem je gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu zakup 62 dostavna vozila za predškolske ustanove platio dva miliona evra i nabavi samo ona koja su vrtićima zaista potrebna, i to po tržišnim cenama.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović u pisanoj izjavi rekla je da je grad ponuđaču koji se jedini javio na tender platio za tri godine iznamljivanja čak 32.258,06 evra po jednom vozilu, i da je za tu sumu bilo moguće kupiti 62 dostavna vozila.

“Veliko je pitanje i da li su predškolskim ustanovama potrebna baš 62 vozila ovog tipa. Sramno je da interesna grupa okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS), umesto da ulaže u vrtiće i najmlađe Beograđane, svoje finansijske interese ispunjava iskorišćavajući ih”, istakla je Popović.

Ona je rekla i da je gradska vlast, posle afere kupovine tableta za osnovce koji su “umesto najavljenih pet koštali 15 miliona evra ponovo napunila nečije džepove na račun najmlađih Beograđana”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x