Stamatović: Građani da zaokruže NE na referendumu 16. januara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, predsednik Zdrava Srbija
Podelite vest
Pristupanjem pokreta Živim za Srbiju i Naprednog kluba Deklaraciji suverenista, nastavlja se kampanja protiv referenduma 16. januara.

“Ako prođe ovaj Zakon o referendumu, nećemo moći naknadno ništa da promenimo i zato je bolje da vas na vreme budimo i upozoravamo šta će se desiti sa Srbijom. Najavljenim promenama Ustava, o čemu će se građani izjasniti na referendumu sredinom januara naredne godine, vlast prepušta ingerencije važnom granom vlasti, nad pravosuđem. U slučaju da referendum prođe, a uveren sam da će građani biti dovoljno odgovorni da svojim ne to ne dozvole, nećemo moći da kontrolišemo šta se dešava u pravosuđu i kao nacija ćemo biti u velikoj opasnosti”, naglasio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije prilikom pristupanja pokreta Živim za Srbiju i Naprednog kluba Deklaraciji suverenista koju su 30. novembra potpisali Zdrava Srbija i pokret Dosta je bilo.

Konferencija za novinare potpisnika deklaracije Suverenista odrzana je danas u centrali pokreta Dosta je bilo u Beogradu (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Naša dužnost i obaveza kao odgovornih političara, dodao je Stamatović, je da upozorimo narod Srbije, da ovaj zakon neće biti u njihovom interesu, već u interesu nekih stranih kompanija, a građani Srbije će ostati u teškom stanju i neće moći ništa da se promeni.

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je da će Srbija "izgubiti pravosuđ ukoliko na referendumu budu usvojene promene Ustava u delu o pravosuđu. On je naglasio da ne može biti dobar nijedan sistem u kojem pojedinci biraju sami sebe jer Skupština Srbije, ukoliko promene budu usvojene, više neće birati sudije, već će to činiti Visoki savet sudstva.

„Rešenje je promena izbornog sistema, da se uvede proporcionalni izborni sitem i da se poslanici u Skupštini Srbije biraju po imenima a ne da se sudije biraju međusobno zaključio je Radulović.

Predsednica pokreta Živim za Srbiju Jovana Stojković poručila je da „globalistički centri moći pokušavaju da nacionalne države predstave nesposobnima da se izbore sa izazovima. U Srbiji vlada perfidna okupaciona hobotnica koja nam onemogućava da živimo kako želimo. Promena Ustava je samo krunisanje.

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić izjavio je da je demokratija u Srbiji između 2000. i 2010. godine bila manjkava, ali je naglasio da izbori nisu bili sporni, kao oni 2020., koji su i omogućili da se uvede referendum bez cenzusa.

Foto: Zdrava Srbija

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x