Stamatović: Srbija da se suprostavi ulasku lažne države Kosovo i BiH u NATO

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Srbija mora da se suprostavi pokušajima sa Zapada da se, u senci rusko-ukrajinskog sukoba, na mala vrata, u NATO pakt uvedu lažna država Kosovo i Bosna i Hercegovina, izjavio je predsednik Zdrave Srbije i član rukovodstva Koalicije suverenista Milan Stamatović, dodajući da su danas dva člana predsedništva BiH, preglasavanjem Milorada Dodika, pokušali da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.

Na to da se Kosovo i BiH pokušavaju silom ugurati u NATO – prema Stamatovićevim rečima – ukazuju i jučerašnja izjava turskog predsednika u Prištini, kao i suluda tvrdnja britanskog premijera Džonsona da je 1992. izvršena nekakva agresija na Bosnu, odnosno Muslimane.

“Kao da su, dva od tri konstitutivna naroda u BiH, Srbi i Hrvati, Bože mi oprosti, izvršili agresiju na same sebe!? Zato glasno poručujemo da je, na osnovu važeće Rezolucije Saveta bezbednosti, Kosovo i Metohija neotuđivi deo vojno neutralne Srbije, kao i da bez saglasnosti Republike Srpske, kao konstitutivnog dela BiH, nikakav ulazak u NATO ne dolazi u obzir”, rekao je predsednik Zdrave Srbije.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x