Stefanović: Srbija ne može biti talac autokrata na vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borko Stefanović FB Borko Stefanović
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je da Srbija i ceo Zapadni Balkan više ne mogu biti taoci autokrata na vlasti i tihe podrške gušenju sloboda, nasilju i korupciji, koju pružaju neki iz EU, saopšteno je danas iz SSP-a.

On je u Solunu na međunarodnom skupu predstavnika parlamenata EU i regiona, ocenio da je Srbija upala u spiralu nasilja koju građani mirnim protestima žele da zaustave i dovedu normalnost i mir u državu, prenela je SSP u saopštenju.

“Svesni su da je ovo naša borba i da ne očekujemo da neko drugi menja Srbiju, ali da tražimo da Evropa primeni sve što je sama precizno iznela u svojim rezolucijama, izveštajima i preporukama”, naveo je Stefanović.

Stefanović je dodao da je za Srbiju Evropa jedini pravac, jer svi drugi vode u prazninu i pljačku, nasilje i mržnju, koje su građani predugo trpeli.

“Balkan ne želi da čeka svoj povratak kući u Evropu i zato se moramo osloboditi mržnje i stalne nesigurnosti, usaglasiti odmah svoju spoljnu politiku sa EU i napraviti od Srbije dobro i sigurno mesto za život”, rekao je Stefanović.

Dodao je da kosovski premijer Aljbin Kurti mora prestati sa nasiljem, hapšenjima Srba i povući specijalnu policiju sa Severa i formirati Zajednicu srpskih opština

On je sa prestavnicima parlamenata EU i regiona učestvovao na međunarodnom skupu u Solunu u organizaciji Prijatelja Balkana, Fondacije Fridrih Ebert i Fondacije za progresivne studije, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x