Stefanović (SSP): Jedini izlaz iz ove krize su izbori, ali nećemo ih priznati ako nisu slobodni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da su izbori jedini izlaz iz političke krize i poručio vlastima da ih građani neće priznati ako ne budu slobodni.

“Naš stav je jasan -u Srbiji već čitavu deceniju nije bilo normalnih i slobodnih izbora. Zato tražimo od vlasti da ispuni preporuke OEBS, Evropske komisije i Evropskog parlamenta, kako bi se održali iole slobodni izbori ili da vlast kaže da to neće uraditi”, rekao je Stefanović u intervjuu za nedeljnik NIN.

On je podsetio da su se SSP, Pokret slobodnih građana i Zeleno-levi front ranije obratili međunarodnim akterima.

“Od međunarodnih aktera tražimo da ako vlast odbije da ispuni pomenute preporuke, da jasno kažu da u Srbiji onda nema slobodnih izbora”, rekao je on.

“Vreme curi jer iz ove političke krize jedini izlaz su izbori. Međutim, znajući tehnologiju vladanja ove vlasti malo ko veruje da oni neće opet terati ljude da slikaju glasačke listiće, ucenjivati da dovode po deset sigurnih glasača, plaćati hiljade dinara za glas, obećavati zaposlenje hiljadama na privremenim poslovima, koristiti sve resurse, od državnih organa do javnih preduzeća i ići čak do uvoza birače iz susednih zemalja”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, “opoziciji će podmetnuti poneko gostovanje u kampanji na Javnom servisu, a sa njihovih udarnih medija izlivati laži i monstruoznu naprednjačku analitiku i onda zaključiti da je izborna utakmica fer”.

“E, taj film predugo daje, pa ovaj put neće proći. Takve izbore nećemo priznati, niti vlast proisteklu iz njih, ni mi, ni građani ove zemlje. To nije pretnja. To je obećanje”, poručio je Stefanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x