Stefanović (SSP): Neodgovorno je što Srbija još nema novu vladu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Borko Stefanović FB Borko Stefanović
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da je neodgovorno što u ovakvoj situaciji Srbija i dalje nema novu vladu, a rekao je i da beogradske izbore očekuje na proleće.

“To što Srbija još nema vladu je žalosno i šetno za Srbiju. Mi smo zemlja u strašnim problemima i neodgovorno je da vlade još nema, a postoji (poslanička) većina SNS-a i SPS-a, osim ako je ovo odlaganje posledica želje da izbegnu odgovornost”, rekao je Stefanović u emisiji “Pravi ugao” na RTV.

Odbacio je tvrdnje da je “opoziciona oštrica SSP-a otupela” posle sastanka lidera te stranke, Dragana Đilasa, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ponovio da je aktuelna vlast “najgora koju je Srbija ikada imala”.

Ipak, veruje da će Vučić ispuniti svoje obećanje i da će se beogradski izbori ponoviti u martu ili aprilu sledeće godine, zato što je, kako kaže Stefanović, i u aprilu ove godine više Beograđana glasalo za opoziciju nego za vlast.

Stefanović je istakao da su spoljna politika i Kosovo i Metohija teme koje nadilaze stranačke razlike i da oko njih treba postići visok stepen saglasnosti.

Najavio je da će SSP predložiti revidiranje energetskog sporazuma sa Rusijom jer se on, kako kaže, zasnivao na izgradnji gasovoda “Južni tok” koji nije izgrađen.

“Sporazum iz 2008. godine je štetan u delu o rudnoj renti, to je dogovoreno na višem političkom nivou. Osnovna crta sporazuma bila ja izgradnja Banatskog dvora (skladišta gasa) i Južnog toka. Prvo je izgrađeno, ali ne do kraja, a Južni tok nikad”, rekao je Stefanović i dodao da je rudna renta u Rusiji 22 odsto, a u Srbiji samo tri procenta.

O sankcijama Rusiji Stefanović je ponovio da ne smatra da su sankcije rešenje, ali i dodao da Srbija nema snage da podnese još jednu izolaciju ili povlačenje investitora iz Evrope.

Za predlog Nemačke i Francuske o rešavanju kosovskog problema rekao je da taj papir niko nije video, da o njemu govori samo Vučić i da se ne može komentarisati nešto što nije zvanično.

Istakao je da se ne zalaže za priznavanje nezavisnosti Kosova niti za njegovo članstvo u Ujedinjim nacijama, ali da o svim temama treba razgovarati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x