Stojković (Moramo): Iako smo ušli u parlament, ne odustajemo ni od ulice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Kopredsednica koalicije Moramo Biljana Stojković izjavila je danas da se opozicija nije ujedinila i da je očigledno da se to neće desiti još neko vreme, ali da se nada da će kroz delovanje u parlamentu biti dosta tema koje će spajati opoziciju.

Stojković je za televiziju N1 izjavila da ima veliku sumnju da će republički parlament funkcionisati bitno drugačije nego do sada, i da je zbog toga koalicija Moramo ne isključuje i organizovanje protesta.

“Čućemo i neke druge glasove, ali nisam sigurna da će to biti suštinski mesto gde će se stvari rešavati. Skupština je odavno izgubila svoj značaj u društvu, odavno je prestala da bude zakonodavna grana vlasti. Mislim da ćemo morati to da kombinujemo i sa protestima na ulici”, rekla je Stojković.

Na pitanje da li će ići na razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ako budu održani u sklopu konsultacija o mandataru nove vlade, Stojković je odgovorila da ona na te razgovore nikad ne bi išla.

“Mislim da sa osobom koja vodi mafijaški režim nemam šta da razgovaram, ali (Aleksandar Jovanović) Ćuta je rekao da može da ide ako kamere budu direktno prenosile”, rekla je Stojković i dodala da je “Vučić jako dobar glumac, jako dobro ume da istrguje sa različitim akterima, za domaću javnost je jedna, za stranu druga ličnost”.

Dodala je i da je ni na koji način “ne tangira” ko će biti premijer i ministri.

“Zato što živimo farsu i apsolutno nema veze koga će postaviti na koju funkciju, jer oni nisu bitni i ne donose odluke”, rekla je Stojković.

Na pitanje zašto opozicija žmuri na slučaj načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića, koji je obelodanio aferu Jovanjica, a kojeg je bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović označila kao “montažera” Jovanjice, nakon čega je u Višem javnom tužilaštvu pozvan na razgovor, Stojković je odgovorila da planiraju slične akcije kao u slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića koji je otkrio aferu Krušik.

“Planiraju se akcije i pritisak na državne institucije, odnosno na Vučića da se zaštiti pošteni policajac koji je doveo do otkrivanja mafijaškog projekta, i ne sme to da ostane tako da on plati svojom glavom ono što se tiče svih nas”, rekla je Stojković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x