Stranka Zajedno predstavila svog prvog kandidata na predizborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nebojša Zelenović Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/EV
Podelite vest

Stranka Zajedno predstavila je danas svog prvog kandidata na predizborima za gradonačelnika Beograda profesora na fakultetu u Firenci, Dejana Tanaskovića, za izbore koji bi prema najavama mogli da budu održani na proleće 2023. godine.

Kopredsednik stranke Nebojša Zelenović izjavio je u beogradskim prostorijama te stranke da predstavljanjem kandidata otvaraju proces predizbora u Srbiji po prvi put.

“Do sada se nisu održavali predizbori. Ovaj konkurs trajaće do 31. januara nakon čega će uslediti kampanja i ceo proces predizbora završiće se 5. marta. U procesu će učestvovati Izborna i Verifikaciona komisija, dok će svaki kandidat potpisivati Izjavu o integritetu. Na ovaj način partijski šefovi više neće krojiti liste, već će to činiti gradjani”, rekao je Zelenović.

Kopredsednica Zajedno Biljana Stojković istakla je da cilj tog konkursa jeste uključivanje gradjana u odlučivanje o predstavniku na izborima.

“Proces će biti kontrolisan i biće sedam glasačkih dana. Ideja je da pokažemo da pošteni izbori mogu biti organizovani”, rekla je Stojković.

Prvi kandidat na predizborima Dejan Tanasković naveo je kao svoju motivaciju za kandidovanje dešavanja u Beogradu i “organizovanje bezakonje vlasti”.

“Značaj predizbora je u masovnom suprotstavljanju i organizovanju gradjana. Zajedno možemo vratiti stručnost u institucije, a institucije gradjanima. Hteo bih da pozovem i ostale gradjane da se kandiduju i da formiramo jedan tim gde ćemo zajedno raditi”, rekao je Tanasković.

On je prilikom predstavljanja potpisao Izjavu o integritetu kojom garantuje da će poštovati norme i vrednosti stranke Zajedno i njihovih političkih partnera.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x