Student u kućnom pritvoru: Srbija nije represivna kao Putinova Rusija, ali polako klizi ka tome

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube FACE HD TV printscreen
Podelite vest

Student prve godine beogradskog Pravnog fakulteta Dimitrije Radovanović kojem je izrečena mera kućnog pritvora zbog učešća na protestu ispred Skupštine grada zbog kršenja izborne volje građana, izjavio je da Srbija nije represivna kao Putinova Rusija gde demonstrante protiv rata automatski vode u zatvor, ali da “polako klizi ka tome”.

Radovanović, koji kućni pritvor izdržava u Studentskom domu “Patris Lumumba” u Beogradu, je za nedeljnik NIN rekao da se ovdašnja vlast “još nije toliko osilila”. “Moći će da se osili samo onoliko koliko im mi to dozvolimo”, ukzao je on.

On je rekao da je na protest 24. decembra prošle godine, na koji je pozvala koalicija “Srbija protiv nasilja”, otišao “da izrazi nezadovoljstvo zbog flagrantne, bezobrazne krađe” na izborima koji su održani sedam dana ranije.

Na pitanje kako, kao budući pravnik, gleda na društvo u Srbiji, Radovanović je rekao da “nije razvijena politička svest kod ljudi”.

“Mnoge stvari prolaze tek tako, a ne bi smelo. Postalo je normalno da se krade”, rekao je Radovanović.

Na pitanje da li je ranije bio hapšen, i da li je bio u sukobu sa zakonom, s obzirom da je Viši sud odbio žalbu njegovih branilaca da se brani sa slobode, Radovanović je odgovorio da nije, i da ga “policajci nikada u životu nisu ni legitimisali”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x