Subotica: Uklonjeni ilegalni kampovi, oko 300 migranata prebačeno u Preševo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Policijske snage sprovele su veliku akciju premeštanja više od 300 iregularnih migranata sa prostora grada Subotice u Prihvatni centar u Preševu, a uklanjani su i ilegalnih kampovi koji su se nalazili na teritoriji grada.

“Cilj akcije je rasterećenje Prihvatnog centra u Subotici kako bi broj korisnika bio u skladu sa postojećim kapacitetima; uklanjanje svih ilegalnih improvizovanih kampova koji se nalaze van kampa; potpuna kontrola migranata koji ne poseduju lična dokumenta, a čiji boravak je moguć isključivo u Prihvatnom centru”, istakao je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, na zvaničnoj Fejsbuk stranici ovog okruga.

Akciju premeštanja migranata sprovela je operativna udarna grupa koju čine Žandarmerija, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave kriminalističke policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave Subotica.

U saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem “Čistoća i Zelenilo” Subotica, uklonjeni su improvizovani kampovi u okolini centra, na površini od oko 2 hektara.

Načelnik Severnobačkog okruga je naveo da zahteva još intezivnije angažovanje svih bezbednosnih i inspekcijskih službi, “u cilju sprovođenja zakona, kako bi se ova složena migrantska situacija držala pod punom kontrolom”

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x