SVE JE SPREMNO! Sokobanja nestrpljivo očekuje goste

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Sokobanja poslednjih godina obara sve rekorde kada je broj turista u pitanju, samo lane ovu banju  posetilo je 115.000 ljudi a zabeleženo je 560 000 noćenja. Ove brojke najbolje su za deceniju i po od kada se beleži proj turista u ovoj popularnoj srpskoj banji.

Turistički radnici kažu da je interesovanje turista veliko a brojni smeštajni kapaciteti rezervisani su do 15. oktobra. Prosečni gosti banje su porodice sa malom decom, kaže za Vidi Srbiju Ljubinko Milenković, direktorTurističke organizacije Sokobanja ali je veoma bitno da banja ove godine u većem broju privoli i mlađe turiste, kaže on.

Turistima će ove godine biti predstavljena bolja i atraktivnija ponuda jer kako kažu tur operateri ova popularna banja ima mnogo toga da ponudi što druge banje nemaju.

Ugostitelji u Sokobanji godinama se utrkuju ko će gostima ponuditi ono po čemu će pamtiti boravak u ovoj prelepoj banji. Restoran Župan dostojno brani boje jednog od najuglednijih, gde prioritet jeste – zadovoljan gost, uslužen na najbolji način uz najraznovrsniju ponudu domaćih i jela sa svetskih meridijana.

Ako se ipak umorite od šetnje glavnim banjskim šetalištem, odmah tu u Irskom Pabu sačekaće vas odlična ponuda pića. Večernje zabave u ovon veoma posećenom pabu su nezaboravne.

U blizini Sokobanje nalaze se prelepe planine, a tu su i dva vrlo posećena jezera Bovansko i Vrmdžansko. Na Bovanskom jezeru već decenijama unazad niču vikend naselja sa kvalitetnom ponudom smeštaja dok Vrmdžansko jezero beleži sve veći broj turista koji u ovaj kraj dolaze da odmore ali i da se dobro zabave. Uz filmski festival ponuda u ovom kraju postaje sve raznovrsnija, od ukusne domaće hrane do interesantnih planinarsko-šetačkih tura.

Bovansko jezero

Na planinama oko Sokobanje markirano je 120 km staza i to zahvaljujući sokobanjskim planinarskim društvima, tu je i 36 km biciklističkih staza kroz prirodu, prirodna stena za penjanje u Vrmdži, više uređenih plaža na reci Moravici i to je ono što je bitno za razvoj aktivnog odmora.

Ako volite da samo zavirite na jedan dan kako to izgleda “Doći star, a otići mlad” imate priliku da 20. juna obiđete Sokobanju uz boravak u Soko Termama. Više informacija na EPIC HOLIDAY.

Na spisku Ministarstva trgovine i turizma nalaze se objekti kojima je odobreno izdavanje vaučera, ima ih 455.

INFORMACIJE O VAUČERIMA

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x