Tadić: Istorija ne počinje od Vučića, bio sam na komemorativnim skupovima u Jasenovcu i Jadovnu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Boris Tadić, Foto: www.sds-org.rs/

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je dok je bio na toj funkciji prisustvovao komemoracionim skupovima u Jasenovcu i Jadovnu, iako aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi za sebe da je on prvi predsednik koji je posetio Jasenovac.

“Neverovatno je do kog nivoa laži je Vučić spreman da ide u zabrinjavajućoj potrebi da predstavi kako istorija počinje od njega. Ta potreba odavno prevazilazi bilo kakvu marketinško-gebelsovsku potrebu i očigledno je duboko ukorenjena u ličnoj ambiciji”, kazao je Tadić za list Danas.

Po njegovim rečima, ta “Vučićeva laž podseća na njegov čuveni pokušaj obmane da je prvi koji je sreo ruskog i kineskog predsednika”.

“Samo što ova laž da je prvi predsednik koji je posetio Jasenovac morbidna, jer je upotrebu žrtava genocida u marketinške svrhe i satisfakcije ličnih ambicija teško je i komentarisati”, kazao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije dodao je da je bio i na mnogim drugim mestima stradanja Srba, uz ocenu da je “ključna razlika između njega i Vučića to što posete mestima stradanja nije upotrebljavao za takmičenje i za raspirivanje mržnje i lažnog patriotizma”.

Danas piše da je Tadić 2010. godine bio na komemoraciji u Jasenovcu, povodom 65 godina od proboja logoraša, kao i u podvelebitskom selu Jadovno u Hrvatskoj, na održavanju komemoracije povodom 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x