Tadić: Ko su ‘oni’ koji znaju ko je ubio Olivera Ivanovića i zbog čega nisu nikoga obavestili

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je sinoć da je način na koji je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić saopštio da je poznato ko je ubio lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija i pravda” Olivera Ivanovića dokaz da sektorom bezbednosti u Srbiji upravljaju “nekompetentni i neodgovorni ljudi”.

“Način na koji je Gašić obavestio javnost da ‘oni znaju ko je ubio Olivera Ivanovića’ i da je ‘slučaj rešen’ je još jedan kapitalni dokaz da sektorom bezbednosti pod Srpskom naprednom strankom upravljaju potpuno nekompetentni, neodgovorni i blago rečeno pritupi ljudi”, napisao je na Tviteru Tadić, koji je i predsednik Socijaldemokratske stranke.

On je upitao i ko su to “oni” koji znaju ko je ubio Ivanovića, kako ministar policije i bivši šef Bezbednosno-informativne agencije zna ko je ubica bez presude suda, naglašavajući da on može da bude samo osumnjičen, i ukoliko već znaju, zbog čega o tome ćute i ne obaveštavaju Oliverovu porodicu.

“I na kraju, ako već upućuju ovako dramatičnu optužbu na račun Nemačke da štiti ubicu, da li su uputili diplomatsku protestnu notu? Ako nisu, zašto nisu? Ako jesu, zašto o tome odmah nije obaveštena javnost”, upitao je Tadić.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Skupštini Srbije da “tačno znaju” ko je ubio srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, kao i da je tog čoveka srpska policija tražila od nemačkih organa “pod čijom je zaštitom”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x