Tadić: Vučić da podnese ostavku, Stefanović i Hrkalović međusobnim optužbama zapravo njega optužuju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boris Tadić, Foto: www.sds-org.rs/
Podelite vest

 Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, pozvao je predsednika države Aleksandra Vučića da ponese političku odgovornost za loša kadrovska rešenja i podnese ostavku, ocenjujući je da je Srbija postala kriminalna država.

Tadić, koji je nekadašnji predsednik države je, u intervjuu za današni list Nova, rekao da ministar Nebojša Stefanović i nekadašnja državanja sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, “iznetim međusobnim optužbama zapravo iznad svega optužuju Vučića, jer oni su njegovi najbliži saradnici i ogledalo njegove vlasti”.

“U tom smislu on bi morao da ponese političku odgovornost za takve svoje kadrove, a oni svakako nisu izuzetak, već pravilo svih ovih godina. Umesto toga, on se postavlja u poziciju žrtve i jedini komentar mu je da bi nadležni trebalo da rade svoj posao”, rekao je Tadić.

Tadić je naveo da “kao čovek koji deceniju nosi teret optužbi za loša kadrovska rešenja ima moralno pravo da pozove na takvu političku odgovornost”.

“I to ne samo što sam je ja uvek nosio u odnosu na moje kadrove, već i zato što moja ni najgora kadrovska rešenja svakako nikad nisu bila osumnjičena za umešanost u monstruozne zločine i brutalni organizovani kriminal. Za umešanost u takav kriminal dovoljna je samo i sumnja, a kamoli osnovana sumnja, da politički najodgovorniji podnese ostavku”, rekao je Tadić.

Kako je istakao, “u svakoj normalnoj zemlji bi zbog ovoga pala vlada, a predsednik bi podneo ostavku, a ne igrao ulogu nevine žrtve”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x