„Tara safari“ – nova atrakcija Vojne ustanove „Tara“ (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane
Podelite vest

Vojna ustanova „Tara“ ove godine obogatila je turističku ponudu jedinstvenim izletom „Tara safari“  koji zaljubljenicima u aktivni odmor pruža mogućnost da putem četiri organizovane ture, autobusom i vojnim kamionima TAM 110 i TAM 150, obiđu brojne vidikovce i ostale skrivene predele planine na koje se teško može stići samostalno i bez vodiča.

Da je novi „Tara safari“ pravi način za upoznavanje skrivenih lepota najpitomije srpske planine, tokom prethodnog vikenda, uverili su se i gosti hotela “Omorika” u društvu direktora Vojne ustanove „Tara“.

Direktor Vojne ustanove Ljupko Ćirović, predstavljajući hotele „Omorika“, „Beli bor“ i „Javor“ istakao je da je ove sezone, kao i prethodnih godina, mnogo toga urađeno na unapređenju turističke ponude.

Pored našeg tradicionalnog slogana „Tara je mesto gde počinje lepota“, ove godine imamo i novi slogan „da nam porodica bude zdrava“ i u tom cilju osmišljen je jedinstveni progam „Tara safari“. Naši rekreatori i animatori imaju zadatak da podstaknu goste hotela da svoj godišnji odmor provedu kroz aktivnost u prirodi, na turama pešačenja, celodnevnim i poludnevnim izletima, sportskim druženjim i brojnim drugim aktivnostima koje doprinose poboljšanju zdravlja i prikupljanju pozitivne energije, ističe direktor Vojne ustanove.

Foto: Ministarstvo odbrane

Jedna od tura pruža priliku da se obiđu lokacije Sokolac – Lađevac – Manastir Rača i to u dve varijante prevoženja. Jedna grupa prevozi se hotelskim autobusom, a druga grupa vojnim kamionom. Grupa koja se opredeli za prevoženje autobusom, ide putem od Bajine Bašte do Manastira Rača, a zatim, nakon obilaska manastira, sledi šetnja u dužini od dva do tri kilometra uzvodno obalom reke Rače do lekovitog izvorišta Lađevac na desnoj obali reke.

Nakon prelaska mosta na levoj obali, grupe menjaju prevozno sredstvo tako da svi imaju priliku da osete izazove vožnje vojnim terenskim vozilom, kojim se nastavlja put kroz šumu do Sokoline, a zatim se obilazi vidikovac Sokolac, nakon čega je planiran povratak u hotel preko Račanske Šljivovice i Hajdučke česme.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ture koje su u ponudi Vojne ustanove „Tara“  omogućuju posetiocima da obiđu najpoznatije vidikovce kao što su Sokolac, Osluša i Oštra stena, ali takođe imaju i „safari turu“ zamišljenu kao kombinacija vožnje i planinske šetnje. Ova tura obuhvata izlet preko Mokre Gore i Drvengrada sa obilaskom Ivera i vrha Gavran, kao i najvišeg vrha Tare – Zborište na nadmorskoj visini od 1.544 metra.

„Tara safari“ pruža mogućnost obilaska destinacija Mitrovac i Perućac, odakle obalom Perućačkog jezera posetioci imaju mogućnosta da obiđu vidikovce planine Tara, i to Janjač, Sjenič, Bilješka stena i predeo izuzetnih lepota Predov krst, što su i bile destinacije posete gostiju hotela “Omorika” prethodnog vikenda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x