Tepić (SSP): Izgleda da su tabloidi koji objavljuju svakave informacije zamena za Anketni odbor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Branislav Božić
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je povodom odluke o ukidanju rada Anktenog odbora skupštine Srbije o utvrđivanju odgovornosti za dva masovna ubistva koja su se u Srbiji dogodila početkom maja, da se, u pogledu načina na koji se o toj temi piše u tabloidima može reći da se na taj način “stvara kult ubice” a da “sećanje na žrtve ne postoji”.

Kako je saopšteno iz SSP Tepić, koja je i šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” je za televiziju Nova S rekla da “ono što nas zaista užasava jeste činjenica da mi iz dana u dan u najvećem broju medija pa i sa nacionalnom frekvencijom, u gotovo svim tabloidima čitamo i gledamo šta je radio ubica, kako se osećao i maloletni i ovaj drugi, šta su radili kako su se izjašnjavali, kako su se osećale njihove porodice”.

“Mi na taj način stvaramo kult ubice i to je nešto što je toliko porazno, ali za apsolutno svakog građanina ove zemlje. Vi stvarate kult ubice, a sećanje na žrtve ne postoji. Na neki način zamena za Anketni odbor su izgleda tabloidi koji objavljuju svakakve informacije”, rekla je Tepić.

Tepić je rekla da se pravi kult ubice a da se ne priča o tome kako škola “Vladislav Ribnikar”, u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo, trreba da se preuredi.

“Ne može jedan čovek pa makar i predsednik skupštine da ukida Anketni odbor koji je usvojen u plenumu, dakle velikom većinom narodnih poslanika, naravno ako postoji većina koja ne želi da dolazi, ne želi da učestvuje, ne želi da daje kvorum to je onda potpuno drugo pitanje, onda svakako nema uslova za rad. To je po meni u ovom momentu jedini način da se demonstrira ono što smo dobili kao saopštenje, niko nije pitan niti konsultovan, samo smo obavešteni”, rekla je Tepić.

Ona je kazala da “ne zna kako je odluka doneta”, kao i da to “ne zna niko”, i naglasila da je za sve iz opozicije “najvažniji stav porodica stradale dece, preživelih, odnosno ranjenih”.

Tepić je kazala da joj je “iskreno žao što liči da nije data prilika Anketnom odboru” i da misli da je “stvarana konfuzija već danima unazad oko toga šta je njegov cilj”.

“Njegov cilj nije da bude sud, nije da bude tužilac i nije da bude policija, već je cilj da se utvrde sve one činjenice i okolnosti koje su dovele do dve tragedije i u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i u selima oko Mladenovca i to su odgovori na pitanja za koja verujem da ih očekuju i roditelji”, kazala je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x