Tepić: U utorak 11. jula u 9 časova okupljanje ispred Specijalnog suda, nastavak svedočenje Mitića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pozvala  je građane da se u utorak 11. jula u 9 časova okupe ispred Specijalnog suda, gde u 10:00h treba da se nastavi svedočenje inspektora Dejana Mitića.

Tepić je rekla da je na prethodnom svedočenju inspektor Mitić rekao

“Ja živim tri godine za ovaj dan da mogu da kažem šta imam i da dam svoj iskaz, da kažem istinu”, ona je ocenila da je skup neophodan zato što ti ljudi nemaju ni narodnu skupštinu ni medije, ni društvene mreže, ne mogu da zucnu bez odobrenja ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i jasno je da ga neće dobiti, a ako i šta kažu dobiće otkaz.

“Dok imate tri godine artiljeriju državnu i naprednjačkog branioca prvooptuženog Koluvije, oni čekaju tri godine da u sudnici svedoče. Njih vidljivost zapravo najviše štiti kao i naravno ovaj najnoviji slučaj sa Katarinom Petrović, policijskom službenicom iz Valjeva kojoj je oko 11 časova određen pritvor nakon hapšenja u ponedeljak, i to  samo zato što je radila u javnom interesu i zato što je zaista policajka u službi građana”, rekla je tepić za televiziju N1.

Tepić je podsetila da će po završetku ove sednice, naredne nedelje i nekoliko dana po objavljivanju u Službenom glasniku biti formiran anktetni odbor kojim će predsedavati opozicija.

“Aneketni odbor je jedan od naših zajedničkih zahteva. Mi ćemo kao najveća poslanička grupa imati mesto predsedavajućeg, ali ono što je važno je da ćemo mi ponovo, pred očima javnosti moći da reaktuelizujemo sve ono što je bilo na sednici, ali uz dodatne informacije koje nismo imali na sednici. To je mehanizam gde možemo da pozovemo predstavnike policije, tužilaštva, pravosuđa, prosvete, škole, REM-a, Pinka i tako dalje. Jako je važno da se utvrde činjenice i okolnosti koje su dovele do te dve tragedije”, navela je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x