Tepić: Vlasti apsolutno ne shvataju ozbilnost situacije, Dimitrijević ne govori istinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Stranka slobode i pravde printscreen
Podelite vest

Jedan od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” na parlamentarnim izborima Marinika Tepić izjavila je jutros da aktuelne vlasti “apsolutno ne shvataju ozbiljnost situacije”, već “pokušavaju da kažu” da su predstavnici ove koalicije nasilnici, iako je sproveden “lopovluk i krađa glasova, naročito u Beogradu”.

Tepić, kao i drugi nosilac te liste Miroslav Aleksić stupili su sinoć u štrajk glađu u staroj zgradi parlamenta gde je sedište Republičke izborne komisije (RIK).

Tepić je za TV N1 rekla da je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević noćas u izjavi implicirao da je “neko od nas pokušao da unese noževe i palice”, ali su joj pripadnici obezbeđenja te zgrade naveli da “nema govora da su mu oni tako nešto rekli”.

Prema njenim račima, Dimitrijević je takođe pokušao da “ispinuje” da predstavnici koalicije protestuju na pogrešnoj adresi, ispred sedišta RIK, kako bi stvorio zabunu u javnosti.

Ona je navela da je RIK pravo mesto za poništavanje beogradskih izbora jer je jedini nadležan, po zakonu, da poništi izvešataj o zbirnim rezultatima GIK, ako nisu u skladu za zakonom a, kako je rekla, “ništa nije bilo u skladu sa zakonom”.

Takođe je navela da je protest jedini način za se saustavi “lopovluk” vlasti.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x