Tri NVO: Javnu raspravu o izmenama Zakona o sprečavanju korupcije pomeriti za septembar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Grupa nevladinih ogranizacija koja čini Koaliciju za integritet, zatražila je danas da se javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije pomeri za septembar, kao i da budu zakazane debate u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Javna rasprava, kako se navodi u zajedničkom saopštenju Biroa za društvena istraživanja (BIRODI), PAKT-a i Instituta za istraživanje korupcije “Kareja”, počela je 3. avgusta i trajaće do 22. avgusta.

“Tročlana Koalicija za integritet, oštro se protivi odluci da se javna rasprava održi u vreme godišnjih odmora kada je pažnja javnosti na minimumu. Smatramo da bilo koja intervencija na Zakonu od koji je od velikog značaja za borbu i sprečavanje korupcije, mora da dobije pažnju koja je adekvatna obimu i štetnosti korupcije uopšte a posebno političke korupcije”, dodaje se u saopštenju.

Te organizacije su pozvale javnost da reaguje, a Odbor za pravni sistem i društvene organe, koji je zakazao raspravu, da je pomeri za period od 1. do 22. septembra, ili da je produži za 30 dana.

Na javnim debatama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, zatražili su da učestvuju i građani, lokalni mediji, antikorupcijski eksperti, lokalna akademska i naučna javnost, kao i organizacije civilnog društva, “kako bi se sagledali svi sporni i problematični aspekti sprečavanja korupcije u Srbiji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x