Tribina: ŠOK KORIDOR vs. FEST

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo DOB
Podelite vest

U ponedeljak, 20. februara u 20 sati u Domu omladine Beograda, Amerikana, održava se prva u nizu tribina u ciklusu  Šok uživo/Koridori DOB-a, autora Nenada Bekvalca i Aleksandra Radivojevića.

Prva tribina u godini je uvek rezervisana za večitu borbu ŠOK vs. FEST.

Svake godine se napravi toliko filmova da je fizički nemoguće da ih vidite u toj istoj godini, čak i ako bi uspeli da ih gledate 24 sata dnevno.

U tom moru uvek ima izuzetnih dela i onih koja odskaču od već utemeljenih žanrovskih pravila. Te filmove možete da pogledate na raznim festivalima, a neki od njih završe i na FEST-u.

“Mi spadamo u one koji bi voleli da ima mnogo više šok filmova, koje bismo mogli da pogledamo na repertoaru svakog FEST-a. Jedno vreme je bilo takvih programa, ali su u međuvremenu ukinuti. Filmovi koje bimo mi uvrstili ne nalaze se teško, jer ih ima na istim festivalima sa kojih stižu i neka druga ostvarenja na repertoar FEST-a. Naravno da nisu svi remek dela, ali su na ovaj ili onaj način pomerili neke granice i uglavnom ne spadaju u mejnstrim. Ovo nije pravi sukob i meč, nego samo naše mišljenje šta bi trebalo da bude na FEST-u, a nije. Na vama je uvek da presudite ko je napravio bolji izbor”, poručuju organizatori.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x