Tužiteljka Savović za N1: VJT kasni sa reakcijom na izborne nepravilnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Bojana Savović pritnscreen TV Nova S
Podelite vest

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Bojana Savović izjavila je za televiziju N1 da je to tužilaštvo zakasnilo sa reakcijom povodom nekih od izbornih nepravilnosti na izborima u Beogradu održanim 17. decembra.

“Više javno tužilaštvo u Beogradu je izdalo saopštenje da je ‘sačekalo’ da im osnovna tužilaštva dostave izveštaje o događaju od 17. decembra, da su formirali predmet dva dana kasnije i da su stavili Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja. To znači nalog za proveru”, kazala je Savović.

“Što se tiče događaja ispred Arene, navode da je obavljen razgovor sa podnosiocem krivične prijave, da su ga uputili da sve nepravilnosti prijavi RIK, a da je RIK saopštio ono što smo svi već i znali – da u Štark Areni nema izbornog mesta”, dodala je tužiteljka.

Ona je zbog toga postavila pitanje: koji je smisao organizovanja dežurstava u tužilaštvima ako nema hitnog reagovanja i momentalni nalog policiji da odmah izađe na lice mesta.

“Ja se nadam da mi imamo tužioce profesionalce, a ne amatere, koji ne misle da će sada zateći autobuse ispred Arene ili ljude oko biračkih mesta… Ako to ne misle, onda se sada šale sa nama, a ako to misle, onda ne znaju da rade svoj posao i ne treba da budu na tim mestima”, poručila je Savović.

“To je kao kada bismo radili uviđaj ubistva ili saobraćajne nesreće posle nekoliko dana, kada je već sve ispomerano i kada više nema ničega”, zaključila je Savović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x