U Beogradu od ponedeljka Festival dokumentarnog filma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube carl106th printscreen
Podelite vest

Domaći film “Oflag 13 – B” reditelja Đorđa Milosavljevića Gere otvoriće u ponedeljak u Beogradu osmi Festival dokumentarnog filma “Evropska saradnja: filmska priča”.

Sve projekcije tokom festivala koji u Centru za kulturu “Vlada Divljan” traje do srede, 27. septembra, biće od 19.00 sati, a ulazak besplatan.

U ponedeljak je posle prikazivanja filma “Oflag 13-B” predviđen razgovor sa autorom, kao i sa protagonistom filma, rediteljem Đorđem Kadijevićem, najavilo je Ministarstvo Srbije za evropske integracije.

U utorak će biti prikazan film mađarskog autora Abela Viskija “Priče iz zatvorske ćelije”, a u sredu “Iskre u vremenu” slovenačkog reditelja Jurija Grudena.

Festival se održava povodom Dana Interreg saradnje, manifestacije kojom se promovišu evropska teritorijalna saradnja i povezivanje građana širom Evrope i pograničnih regiona radi poboljšanja životnih uslova i infrastrukture.

Kroz ove programe je od 2004. do 2022. godine u Srbiji finansirano 1.600 projekata s 220 miliona evra koje je sufinansirala Evropska unija u saradnji sa državama učesnicama programa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x