U Beogradu od sutra do 18. decembra prvo izdanje filmskog festivala Smotra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbia vesti/OS
Podelite vest

U Beogradu sutra počinje prvo izdanje filmskog festivala Smotra, koji će do 18. decembra prikazati studentska ostvarenja u bioskopskoj sali Fakulteta dramskih umetnosti (FDU), saopštili su organizatori.

Zvanično otvaranje ovogodišnje festivala zakazano je za sutra u 19.00 kada će biti prikazan film “Krotki” Jovana Dimovskog.

Na festivalu će biti prikazano više od 50 studentskih radova, a publika će svakog festivalskog dana program moći da gleda filmove na projekcijama koje će počinjati u 16.00 i trajati do 23.00.

Sutra će biti prikazani filmovi u tri bloka.

U prvom bloku pod nazivom “Vakuum” biće prikazani filmovi – “Vidi moje oči, vidi moje ruke, lice moje” Tare Gajović, “San” Predraga Debića, “Dečak koga je ujeo gušter” Ljudmile Korbove, “Prva uloga” Stevana Vojvodića, “Ventil” Djorđija Petrovića, “Kraka reportaža o anđelima” Milutina Djorđevića, “Homo homini lupus” Milane Miljković i “Vakuum” Vanje Vulin.

Potom sledi zvanično otvaranje festivala sa nekoliko ostvarenja, među kojima “Džonika” Ane Djurović, “Tok misli” Jelisavete Nikolič i “Pamti Olje Pokrajac.

U trećem bloku pod nazivom “Džimi plovi daleko” biće prikazano između ostalih, “Biraj!” Novaka Šipetića, “22” Danila Lazovića i “Smak sveta” Maje Janković.

U subotu će filmovi takođe biti prikazani u tri bloka pod nazivima “Young until I die”, “Biće B(g)bolje” i “U zoni”.

Poslednji, treći dan festivala će početi u 16.00 projekcijom filma iznenađena, a potom slede dva bloka “Mi smo sunce” i “Beleži”.

Festival će zatvoriti ostvarenje “Beleži” Azema Tutića.

Smotra je filmska manifestacija koju organizuju studenti filmskog i tv smera FDU, uz podršku profesora i osoblja tog fakulteta.

Festival je nastao sa namerom da javnosti predstavi kvalitet i diverzitet studentskih radova FDU snimljenih u toku jedne kalendarske godine, naveli su organizatori.

Cilj Smotre je da kroz prikazivanje vežbi studenata kamere, zvuka, montaže, FTV produkcije i FTV režije postane bitno mesto upoznavanja sa filmskim interesovanjima i razmišljanjima mladih filmskih umetnika, kao i prostor približavanja i povezivanja studenata svih smerova FDU kroz njihova filmska ostvarenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x