U Beogradu otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; YouTube MMA Savez Srbije printscreen
Podelite vest

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je sinoć otvoreno u beogradskoj „Štark“ areni.

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić poželeo je svima dobrodošlicu, sa jasnom porukom “neka bolji pobedi”, ocenivši da nam je ukazano veliko poverenje time što nam je dodeljena organizacija ovog takmičenja.

Srbija je u prošlih 10 godina bila domaćin spektakularnih šampionata u gotovo svim sportovima. Bili smo svedoci velikih duela i obaranja rekorda i siguran sam u to da ćemo i narednih dana imati priliku da prisustvujemo uzbudljivim borbama, rekao je Gajić.

On je izrazio uverenje u to da će Beograd ostati u lepom sećanju takmičarima, njihovim timovima i navijačima koji dolaze iz celog sveta.

Predsednik Svetske federacije “BRAVE” Kerit Braun istakao je da MMA ima svetlu budućnost. Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić podsetio je na to da su pre 10 godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali velike snove koji su sada postali java.

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca

U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević.

Prve borbe počinju danas od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak, 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Borilački spektakli u „Štark“ areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x