U dokumentarcima je istina. Film o Tomi Zdravkoviću Olivera Paunovića oduševio Novopazarce

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Novi Pazar projekcija filma To je Toma
Podelite vest

Film o slavnom pevaču “To je Toma”, koji je zainteresovao publiku u čitavoj Srbiji, prikazan je sionoć i na Festivalu televizijskih dokumentaraca u Kulturnom centru u Novom Pazaru. Veliki broj mladih ljudi, ali i ljubitelja pesme Tome Zdravkovića, uživali su u filmu producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, koji je prikazan kao prvi film na ovom festivalu.

Publika je mogla da vidi razliku između igranog filma,  koji je bio jako popularan u Novom Pazaru i dokumentarnog filma u kome su po prvi put prikazani pojedini detalji iz života i rada ovog estradnog umetnika, rekli su organizatori i istakli značaj dokumentarnog filma.

“Imam utisak da smo mi novinari više okrenuti društveno političkim temama, međutim dokumentarci su nešto što je najvažnije u jednom televizijskom programu. Oni su sadržajni, u njima je istina, namaju rok trajanja, ostavljaju trag u istoriji”, kazao je ispred organizacije, Udruženja “Journalistic plan”  Zoran Maksimović.

„To je Toma“, dugometražni dokumentarni film ima elemente igrane rekonstrukcije i biografska je priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću iz vizure porodice i prijatelja koji su ga poznavali.

Zoran Maksimović, Udruženje “Journalistic plan” i producent Oliver Paunović

“O Tomi su pričali ljudi koji su, zapravo, stvarno živeli sa Tomom, kao što je njegov kum Zoran Kalezić i njegova supruga Gordana Zdravković, menadžer Sadik Pašić. Interesantno je gledati film o čoveku koji jeste bio kontaverzna ličnost, ali iz njega možemo puno toga da naučimo šta treba ili ne treba u životu raditi.

Toma je čovek koji je došao iz jednog malog mesta pored Leskovca, tačnije selo Pečenjevce, otišao za Beograd i napravio veliku karijeru.

Pevao je po celoj bivšoj Jugoslaviji i bio obožavan u Sarajevu, Tuzli, pa čak i u Novom Pazaru. Bio je legenda narodne muzike

Film je na dan Tominog rođenja 20. novembra, premijerno prikazan na TV Prva. Drago mi je da ga je sa oduševljenjem gledala čitava Srbija, dobio sam veliki broj poziva iz svih gradova Srbije, što samo govori da smo uradili pravu stvar”, kazao je producent Oliver Paunović.

Dokumentarac “To je Toma, pesnik i nesretnik”, biće prikazan 30.11. u Republici Srpskoj, 01.12. u Sarajevu i 04.12. u Čikagu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x