U Mišelin vodiču za gastronomsku ponudu 14 restorana iz Beograda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Tatjana Matić; Foto: YouTube screenshot
Podelite vest

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je danas da je Mišelin (Michelin) vodič uvrstio i Srbiju u svoju selekciju i preporučio 14  restorana u Beogradu.

“Izuzetna je čast i prestiž naći se na Mišelin svetskoj gastronomskoj mapi. Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na medjunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva”, navela je Matić u saopštenju.

Istakla je da je to priznanje kvalitetu i autentičnosti domaće kulinarske delatnosti od velikog značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i veće vidljivosti i promocije turističke ponude Srbije.

U Mišelin vodiču je restoran Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku ,”Bib Gourmand”, koju zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, kao i restoran Bela Reka, koji je posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x