“Dani caribrodske šušenice 2024” u Dimitrovgradu

Od 16 do 17.oktobra Turistička organizacijan Caribrod iz Dimitrovgrada priprema tradicionalnu gastro-turističku manifestaciju „Dani caribrodske šušenice 2024. Posetite tradicionalnu gastro-turističku manifestaciju “Dani caribrodske šušenice 2024.” i uživajte u degustaciji i kupovini dimljenog svinjskog mesa, pripremljenog na tradicionalan način, domaćih mlečnih i mesnih proizvoda, kao i prerađevina od voća i povrća. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera i […]

Pao svetski rekord! Leskovčani napravili najveću pljeskavicu na svetu

Ponovo oboren svetski rekord u Leskovcu, napravljena pljeskavica od 86 kilograma Na 34. Roštiljijadi u Leskovcu sinoć je napravljena pljeskavica od 86 kilograma i 400 grama roštiljskog mesa i postavljen je novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu, što je za čak 6 kilograma više od prošlogodišnjeg rekorda postavljenog takođe na toj manifestaciji. Prečnik […]

Nataša Bekvalac, Nikola Rokvić i Big Bend na “Danima banice” u Beloj Palanci

Dani banice u Beloj Palanci ove godine proslavljaju 18. rođendan. Najveća gastro manifestacija u ovom delu Srbije – „Dani banice“ održava se ove godine 18. put za redom od 9. do 11. avgusta 2024. godine, a prijave za učešće počinju 3.juna. Kao uvek do sada ova manifestacija okupiće ljubitelje banice različitih ukusa, majstore starih i […]

Ljutenica – peti leskovački brend!

Leskovac je dobio peti brend – iz Zavoda za intelektualnu svojinu stiglo je rešenje o zaštiti geografskog porekla za leskovačku ljutenicu. Tako je Leskovac, grad sa najviše zaštićenih poljoprivrednih proizvoda, roštilj-mesa, ajvara koji ima i međunarodni sertifikat, sprže, specijaliteta sa roštilja, ljutenice, opravdao titulu gastronomske prestonice. Proces brendiranja je dug i skup. Od prvog leskovačkog […]

Svečano otvorena 21. “Pršutijada”

U petak, 10.02.2023. godine u srpskoj prestonici pršute u Mačkatu, svečano je otvorena 21. ”Pršutijada” koja traje do 12. februara. Posle 2 godine pauze ovaj nesvakidašnji sajam delikatesa vratio se na “velika vrata” na gastronomsku mapu opštine Čajetina i turističke destinacije Zlatibor. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj medija, zvanica i drugih gostiju koji su […]

Pršutijada u Mačkatu od 10. do 12. februara

Sajam suvomesnatih proizvoda “Pršutijada” 21. po redu održava se u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu 10-12. februrara uz sajamsku prodaju suvomesnatih proizvoda od 9 do 18 časova. 21. „Pršutijada“ okupiće 12 izlagača u selu Mačkat, centru gastronomskog uživanja i doživljaja. Ovaj događaj biće prilika da se na jednom mestu vide i probaju tradicionalni proizvodi […]

Gastronomska ponuda Zlatibora (FOTO)

Kvalitetna turistička ponuda i ugostiteljska usluga vrhunskog kvaliteta odlike su Zlatibora decenijama. Najposećenija srpska planina se pored mnoštva atrakcija i aktivnosti može pohvaliti i neverovatnim gastronomskim specijalitetima po kojima je poznat ceo kraj. Na “zlatnoj planini” postoji veliki broj restorana koji predstavljaju sinonim kvaliteta ovdašnje gastronomske ponude, pravo mesto za ljubitelje dobrog ukusa, autentičnih zlatiborskih […]

U Mišelin vodiču za gastronomsku ponudu 14 restorana iz Beograda

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je danas da je Mišelin (Michelin) vodič uvrstio i Srbiju u svoju selekciju i preporučio 14  restorana u Beogradu. “Izuzetna je čast i prestiž naći se na Mišelin svetskoj gastronomskoj mapi. Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na medjunarodnoj sceni, koja nudi bogata, […]