U selima u podnožju Suve planine sneg veći od pola metra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

Sneg koji je padao čitavog jučerašnjeg dana i noćas dostigao je u pojedinim selima na području opštine Gadžin Han visinu  oko pola metra, a ponegde je na putevima bilo i smetova. Predsednik te opštine Milisav Filipović kazao je danas za agenciju Beta da je reč o selima koja se nalaze u samom podnožju Suve planine, poput Semča, Velikog Krčimira i Malog Krčimira.

“Naši putari su tokom čitave noći radili, čistili sneg i posipali so. Na pojedinim deonicama je, zbog jakog vetra, bilo i smetova. U selu Semču putarima su bila potrebna čitava dva sata da očiste put i to velikom radnom mašinom”, izjavio je Filipović.

Mokar sneg, dodao je Filipović, uzrokovao je i kvar na elektro-mreži zbog čega je u toku jučerašnjeg popodneva nekoliko sela u gornjem delu opštine Gadžin Han ostalo bez struje.

“Kvar je otklonjen u toku večeri i snabdevanje strujom je normalizovano”, izjavio je on.

U ostalima opštinama na području Nišavskog okruga visina snežnog pokrivača je znatno manja. Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković izjavio je za agenciju Beta da je na području te opštine visina snega pet do deset centimetara. Prema njegovim rečima, svi putevi su prohodni, a sneg nije uslovio kvarove na elektro-mreži.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x