U Srbiji počela distribucija vakcina protiv gripa, biće podeljeno skoro 400.000 doza

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Distribucija sezonskih vakcina protiv gripa počela je juče, a zdravstvenim ustanovama širom Srbije biće podeljeno skoro 400.000 doza.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, mreži instituta i zavoda za javno zdravlje biće distribuirano 373.360 doza četvorovalentne vakcine proizvođača “Sanofi Paster” kao i 22.640 doza vakcine Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”.

Iz Instituta Batut su naveli da bi distribucija vakcina trebalo da bude završena do kraja nedelje i najavili da će vakcinacija protiv gripa biti sprovođena na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja, nadležnim za sprovođenje imunizacije.

“Podsećamo na značaj vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja tako i indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva. Naročito ističemo važnost pravovremene vakcinacije svih lica koja pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti”, stoji u saopštenju Instituta Bat<

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x