U Srbiji razbijeno 20 grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/MUP SRBIJE
Podelite vest

Pomoćnik direktora srpske policije Dragan Vasiljević izjavio je da je policija u poslednje tri godine razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata i da je zbog toga “pouzdan partner u borbi protiv iregularnih migracija.

Vasiljević je na sastanku direktora policija u okviru Procesa Brdo, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kazao u Portorožu u Sloveniji da je ove godine srpska policija podnela 123 krivične prijave protiv 164 osobe osumnjičene za nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, i procesuirala tri organizovane kriminalne grupe.

On je istakao da je ove godine zabeležen porast iregularne migracije u odnosu na 2021. godinu i da je otkriveno gotovo 191 odsto više nezakonitih prelazaka.

Vasiljević je naglasio da su za uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala i očuvanje sigurnog okruženja potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu.

Na sastanku je dogovoreno dalje jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x