U Zrenjaninu 09. januara koncert Stefana Milenkovića i gradske Filharmonije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Violinista Stefan Milenković nastupiće sutra na novogodišnjem koncertu u zrenjaninskom Kulturnom centru u pratnji gradske Filharmonije i pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Karte za concert rasprodate su u samo dva dana, a Milenković stiže u Zrenjanin posle dva koncerta u Italiji, u Trapaniju i Mesini na Siciliji.

Milenković će pred publikom u Zrenjaninu nastupiti posle skoro 20 godina a kako je najavio na konferenciji za novinare u tom gradu sredinom decembra, sviraće “popularna dela u kojima je violina protagonista i gde je orkestar vatreni saradnik i podrška”.

“Znam da je zrenjaninska publika zaista posebna, da poznaje i voli muziku, da dolazi na koncerte i da uživa u raznim žanrovima muzike, i to je uvek lepo i daje posebnu odgovornost za bilo kog muzičara iz bilo kog žanra da da svoj maksimum”, kazao je tada Milenković.

Milenković je rekao da će program biti raznovrstan, uključujući i “novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji uokviruje sve to”. Sutrašnji koncert prvi je u nizu koji će filharmonija i Kamerni orkestar izvesti tokom godine, pošto će po prvi put Zrenjaninska filharmonija imati profesionalnu koncertnu sezonu.

Ranije je najavljeno održavanje pet ili šest koncerata zrenjaninskog Kamernog orkestra i dva ili tri koncerta Zrenjaninske filharmonije čiji je rad posle 60 godina obnovljen 2014. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x