Udruženja Užičana u Beogradu obeležilo 100 godina od osnivanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Udruženje Užičana u Beogradu, obeležilo je 17. juna jubilej, 100 godina od osnivanja, svečanom akademijom u Domu vojske Srbije. Među brojnim gostima bili su i predstavnici opštine Čajetina.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić se na proslavi 100 godina Udruženja Užičana u Beogradu obratio rečima da je to jedno od malog broj udruženja koja se mogu pohvaliti ovako dugom tradicijom, ali i ostavarenim delima i postignućima.

Opština Čajetina sa Udruženjem Užičana gaji više nego dobru saradnju, ali i neguje zajedničko kulturno-istorijsko nasleđe i sećanje na znamenite ljude i događaje.

„Lično imam zadovoljstvo da sa ovim udruženjem sarađujem već četvrt veka, zajednički promovišući čitav Zlatiborski okrug, kao i privredne i turističke potencijale našeg kraju ovde u Beogradu. Sigaran sam da će ta saradnja u narednom periodu biti još plodotvornija“ rekao je Đurić i svim članovima Udruženja Užičana u Beogradu poželeo da i u narednih 100 godina budu pravi ambasadori Zlatiborskog kraja i da sa ponosom pronose duh svog zavičaja i u glavnom gradu.

Foto: Opština Čajetina

Opštini Čajetina, na svečanosti je dodeljena i Plaketa za negovanje i promovisanje tradicionalnih vrednosti Zlatiborskog okruga.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x