Ugljanin: Podrška vladi samo ukoliko mandatar prihvata program SDA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Youtube/Radio-televizija Vojvodine
Podelite vest

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin izjavio je danas da će SDA pružiti podršku i učestvovati u budućoj vladi Srbije ukoliko mandatar prihvata elemente programa te stranke.

Upitan da li je bilo i konkretnih razgovora na tu temu, Ugljanin nije jasno odgovorio.

“Mi smo na izborima imali jasan program i jedina smo stranka u Sandžaku koja je dobila tačan broj glasova prema programu. Ukoliko nova Vlada bude demokratska, njen koncept bude demokratski, stabilizirajući i mirotvoran i prihvati elemente našeg programa za razgovor, možemo razgovarati na tu temu”, kazao je Ugljanin.

Na konferenciji za novinare on je kazao i da otvaranje konzulata Bosne i Hercegovine (BiH) u Novom Pazaru predstavlja jasnu poruku da matična država Bošnjaka “pokazuje interes i brigu” za pripadnike te manjinske zajednice, ali i druge građane Sandžaka.

“Za Bošnjake Sandžaka ovo je jasna poruka da je na vidiku bolja budućnost i da (Bošnjaci) mogu biti most saradnje i stabilizirajući faktor u odnosima između Srbije, BiH i drugih susednih zemalja u kojima žive”, zaključio je Ugljanin.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x