UNS traži da se novo suđenje zbog paljenja kuće Milana Jovanovića održi što pre

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: uns.org.rs
Podelite vest

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je “razočarano zbog ukidanja prvostepene presude kojom su na ukupno 12 i po godina osuđeni za paljenje kuće novinara Žig infa Milana Jovanovića bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović za podsticanje, Aleksandar Marinković za izvršenje i Vladimir Mihailović za posredovanje u ovom krivičnom delu”.

UNS navodi da “traži da se novo suđenje održi u što kraćem roku”.

UNS ističe da je “put do izricanja prvostepene presude okrivljenima za paljenje kuće Milana Jovanovića bio obeležen brzom istragom i podizanjem optužnice ali i efikasnim postupanjem sudije Slavka Žugića uprkos opstrukciji postupka od strane odbrane okrivljenih”.

“Očekujemo da se ponovljeni prvostepeni postupak okonča što pre i da pravda za Milana Jovanovića i njegovu suprugu i na njoj zasnovan odštetni zahtev budu zadovoljeni u najkraćem mogućem roku”, dodaje se u saopštenju.

UNS poziva kolege i javnost da dok se ne okončaju sudski postupci pomognu porodici Milana Jovanovića u konačnoj obnovi zapaljene kuće, garaže i oštećene imovine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x