Uređenje rečnog korita reke Jošanice u opštini Blace

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Kopnena vojska
Podelite vest

Pripadnici Vojske Srbije iz sastava Treće brigade Кopnene vojske realizuju ove nedelje, u koordinaciji sa lokalnom samoupravom, projekat civilno-vojne saradnje na uređenju korita reke Jošanice u selu Gornje Svarče u opštini Blace.

Aktivnost se sprovodi u okviru obuke profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, a cilj je da se realizacijom inžinjerijskih radova poveća propusna moć rečnog korita i na taj način preventivno deluje na mogućnost izlivanja reke i plavljenja okolnog područja.

Foto: Kopnena vojska

Pripadnici Vojske Srbije su u toku juna i jula meseca izvodili slične radove i u opštini Žitorađa, gde su se angažovali na raščišćavanju odvodnih kanala, kao i na zahvatu korita reke Toplice i Кosanice u opštini Кuršumlija, gde su kao i sada iz rečnog korita uklanjali nabujalu vegetaciju, naslage zemlje i drugi deponovani materijal.

Foto: Kopnena vojska

Angažovanje na ovakvim projektima prilika je da pripadnici inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije u praksi provere svoje sposobnosti i dodatno unaprede osposobljenost za rukovanje savremenim inžinjerijskim mašinama koje se koriste za uređenje puteva, savlađivanje prepreka, zaprečavanje i maskiranje.

Foto: Kopnena vojska

Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje sprovodi u svim delovima zemlje, sa ciljem jačanja poverenja i razumevanja sa lokalnim zajednicama i stvaranja uslova za bolji život ljudi i zaštitu materijalnih dobara, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x