Uspešna promocija Zlatibora u Trebinju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Turistička organizacija Zlatibor je u subotu 21. maja 2022.godine u Trebinju, u okviru mini sajma, promovisala letnju turističku ponudu pod sloganom “Zlatibor tvoj pravi izbor”.

Najavljena je letnja turistička sezona, a stanovnike Trebinja upoznali su sa brojnim sadržajima, atrakcijama i aktivnostima, kao i ponudom smeštaja ukoliko se odluče da svoj odmor provedu na Zlatiboru. Posebno interesovanje je bilo za zlatiborsku “Gold gondolu”, manifestacije, zabavne i avantura parkove, kao i za prirodne blagodati po kojima je Zlatibor poznat.

Promocija Budve i Herceg Novog na Kraljevom trgu uz Leontinu i Ivanu Peters

Susreti u turizmu na najposećenijoj planini Srbije nisu retkost, a Zlatibor je tokom ovih dana domaćin turističkim organizacijama gradova Kraljeva, Višegrada, Budve i Herceg Novog, koje ovde predstavljaju letnje ponude svojih destinacija.

Nakon predstavljljanja grada Kraljeva te uspešno održanog IKS Ross relija i proglašenja pobednika ovog izazovnog šampionata, Kraljev trg je u nedelju 22. maja bio mesto promocije ponude najpoznatijih crnogorskih letovališta Budve i Herceg Novog. Kišovito majsko jutro na ”zlatnoj planini” ubrzo je plavetnilom neba i zracima planinskog sunca pozdravilo zvuke Jadrana i cele Crne Gore tokom promocije ova dva grada, uvek draga i dobro posećena turistima iz Srbije.

Tom prilikom od 12 do 14 časova, u okviru promotivnih aktivnosti povodom regionalne „road show“  kampanje, a u cilju promocije letnje turističke sezone u Crnoj Gori ovde su nastupile i popularne pevačice Leontina i Ivana Peters. Predstavnici turističkih organizacija Budva i Herceg Novi na svoja dva pulta ispred bine na Kraljevom trgu upoznali su sa brojnim sadržajima i  ponudom smeštaja mnogobrojne posetioce i meštane Zlatibora, pozivajući ih da ukoliko planiraju letovanje u svoje planove uzmu njihove destinacije. Za okupljene tu su bili i prigodni pokloni, dok su svojim pesmama i animacijom najmlađih celu atmosferu događaja obojile Leontina i Ivana.

Nakon godina na koje je nepovoljno uticala pandemija Covida-19, sada su velika očekivanja da će predstojeća letnja sezona na crnogorskom primorju biti dobro posećena i uspešna, poručuju iz Budve i Herceg Novog. Svemu tome ide u prilog i dosadašnja saradnja turističkih organizacija iz regiona i nastojanje za što boljim povezivanjem.

Holandski kamperi ponovo gosti kampa na Zlatiboru

Nakon pauze izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp ponovo je ugostio veliku grupu holandskih kampera, za koje su upriličeni i veoma zanimljivi izleti i obilasci Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilji i Mokre Gore.

Ovde sada borave prve dve organizovane grupe inostranih kampera u toku ovog leta. Jednu grupu čine članovi najvećeg holandskog kamping kluba “NKC” i oni borave od 20. do 23. maja, dok drugu grupu čine članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u Holandiji “ASCI”.Oni su na Zlatibor stigli sa 20 vozila i u kampu na Tić polju borave tri noćenja, od 22. do 25. maja.

Zlatiborski kamp je nezaobilazna stanica zapadno-evropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana. Iako je prethodne dve godine pandemija korona virusa u znatnoj meri onemogućila dolazak organizovaih grupa, ove godine, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicijama je nastavljena.

Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak, da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već godinama, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci… Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu jer je za ovo leto a i sledeću godinu već sada ugovorena poseta nekoliko velikih grupa. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x