Utakmice u Opštinskoj ligi Doljevac igrao i sedamdesetrogodišnji fudbaler

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FB stranica Donji Barbeš
Podelite vest

Nedavno završen jesenji deo prvenstva Opštinske fudbalske lige iz Doljevca ostaće upamćen po tome što je za klub iz Donjeg Barbeša tri meča odigrao žitelj tog sela Vitomir Pavlović koji će uskoro napuniti 74 godine.

Vitomir nije bio rezerva, nije ulazio na teren pred kraj mečeva, već ih je igrao svih 90 minuta, a na utakmici protiv Marine Kutine dao je gol iz igre.

Foto: Fb stranica Donji Barbeš

Klub iz Donjeg Barbeša je tu utakmicu izgubio sa 11:6, ali je Pavlovićeva igra bacila u zasenak rezultat. Mada će nekome zvučati neverovatno, ali Vitomir se do poslednjeg zvižduka sudija borio za svoj tim sa saigračima koji su od njega mlađi pedeset i više godina. Sigurno najstariji igrač kompletne fudbalske jesenje lige u Srbiji, kaže da se obreo na fudbalskom terenu kako bi pomogao klubu iz svog sela.

“Pozvali su me dečaci koji igraju, zafalio im fudbaler i pristao sam. Drago mi je što sam mogao da im pomognem, a zadovoljan sam svojom igrom. Izdržao sam u sve tri utakmice po svih 90 minuta zato što sam u dobroj fizičkoj kondiciji, a i zdravlje me dobro služi“, rekao je vremešni fudbaler iz Barbeša.

Vitomir kaže da od malena voli fudbal i sport uopšte, ali da se fudbalom nikada nije bavio profesionalno, već samo amaterski. Penziju je dočekao radeći u firmi Ei Čegar i različitim privatnim firmama, a 2018. godine, kada je prestao da radi i vratio iz Niša u rodno selo.

„Igrao sam opštinsku ligu, turnire u Nišu, igrao sam i za Ei Čegar. Bio sam dobar fudbaler, ali to je bilo pre 30 i 40 godina. Posle toga više nisam igrao, niti trenirao. Ne treniram ni sada, ali se trudim da budem stalno aktivan. Trčim, vežbam, vozim bicikl. Do Niša koji je od mog sela udaljen oko 40 kilometara idem isključivo biciklom”, rekao je Vitomir.

Kako je kazao, ukoliko ga dečaci iz kluba budu pozvali igraće utakmice i u prolećnom delu prvenstva, kada će već imati pune 74 godine pošto je rođen 7. februara 1949. godine.

“Dobro sam se osećao na terenu, a publika je bila zadivljena. Mnogi me poznaju pa se nisu iznenadili, ali oni koji me ne poznaju pitali su: „Ko je taj čovek, koliko ima godina? Aplaudirali su kada sam dao go i kada sam imao dobre pasove, jer ljudi mojih godina ne igraju fudbal”, rekao je naš sagovornik.

Za svoje saigrače iz tima Vitomir ima samo reči hvale, kaže da su se prema njemu odnosili sa poštovanjem.

“Sve su to lepo vaspitana deca, kulturna, vredna i poštena, kao što smo i mi svi Zaplanjci i mladi i stari”, istakao je Vitomir.

Selo Donji Barbeš administrativno pripada opštini Gadžin Han, ali zbog blizine Doljevca klub iz tog sela nastupa u doljevačkoj ligi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x