Vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina, na dnevnom redu rešavanje pijaće vode

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina zakazana je za danas, a na dnevnom redu su tačke koje se odnose na rešavanje pitanja pijaće vode.

Odbornici će se izjasniti o predloženoj izmeni odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija”, a zatim i o nacrtu Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu.

Raspravljaće i o predlogu odluke o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću ”Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin da poslove prečišćavanja vode vrši ”Pannonian Water” Beograd.

Kako je navedeno, obrazloženje za kraći rok za sazivanje sednice Skupštine grada je hitnost u rokovima koji su predviđeni Memorandumom o razumevanju, a koji je potpisan između Republike Srbije, grada Zrenjanina i potencijalnog investitora u cilju rešavanja snabdevanja građana ispravnom vodom za piće i to na osnovu Zaključka Vlade.

“Pannonian water DOO” kupila je početkom ove godine postrojenje za prečišćavanje vode za piće koje je izgradila kompanija “Grupo Zilio” – Fabriku vode, za 417 miliona dinara.

Ta kompanija osnovana je novembra prošle godine i posluje u okviru kompanije Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja će izgraditi prečistač otpadnih voda u Zrenjaninu, a bavi se skupljanjem, prečišćavanjem i distribucijom vode.

Voda u gradskom vodovodu zabranjena je za piće pre više od 18 godina zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x