Veliki protest opozicije u Beogradu, blokada Gazele na dva sata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Nakon protesta koji su održani 8. maja u Beogradu, skupova u Nišu ( 10. maja) i Novom Sadu (11. maja), danas će se u Beogradu održati veliki protest, a kao jednu od akcija, organizatori su najavili blokadu Gazele. Protest se održava pod sloganom “Srbija proti nasilja” i počinje u 18 sati ispred Narodne skupštine.

Na ranijim protestima  nije bilo političkih govora, ali jesu pročitani zahtevi i dat rok koji je istekao danas, 12. maja.

Momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks.

Smena rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, agresiju i kriminal.

Oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi.

Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i održavanje sednice Skupštine na kojoj će se razmotriti poverenje Vladi Srbije.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x