Vesić: Beograd se sprema za praznike, novogodišnja rasveta će zasvetleti 1. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Beograd.rs
Podelite vest

Novogodišnja rasveta biće uključena oko 1. decembra u deset gradskih opština, u prigradskim oko 5. decembra, a do sada su od 123 ulice okićene 53, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

– Beograd ima jednu od najboljih novogodišnjih rasveta u ovom delu Evrope i zbog toga smo srećni jer to pokazuje da kao grad napredujemo, a uvek je dobro da grad bude okićen za novogodišnje praznike. Već su okićeni London, Njujork i Moskva, a uskoro će i Beograd biti. Do sada su okićene 53 ulice, od 123 koje kitimo. Pored toga, i druge lokacije kitimo – parkove, trgove. Ove godine će novogodišnja rasveta biti uključena oko 1. decembra u deset gradskih opština, a u prigradskim oko 5. decembra.

Dodao je da će novogodišnja rasveta ostati sve do Sretenja odnosno do Dana državnosti.

– Uključivanje novogodišnje rasvete znači početak manifestacije „Beogradska zima”, koja sadrži veliki broj programa za decu, poput Trga bajki ispred Opštine Zvezdara, zatim program u Parku vojvode Vuka. Osim toga imaćemo programe u centrima svih prigradskih opština. U centru grada će, pored klizališta koje se već tradicionalno nudi, biti organizovan i doček Nove godine – rekao je Vesić.

On je podsetio da građane u samoj novogodišnjoj noći očekuje spektakl na platou ispred Doma Narodne skupštine.

– Pevaće tri naše velike zvezde, Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović. Osim toga, 30. decembra će na Slaviji biti organizovano veče za mlađe, a već 1. januara nas očekuje manifestacija „Ulica otvorenog srca”, kako u Svetogorskoj ulici tako i u svim drugim delovima grada, jer „Ulicu otvorenog srca” organizujemo u svih 17 gradskih opština – rekao je zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, ove godine nas očekuje bogat novogodišnji doček. Kako će on biti organizovan zavisi od epidemioloških mera, što u ovom trenutku niko ne može da zna, ali dobro je da se broj zaraženih smanjuje, napomenuo je Vesić.

– Mi smo kao Grad poslednje dve godine uspeli da sačuvamo javno zdravlje, a da se u isto vreme i radi. Jedini smo grad u Evropi u kome je prošle godine održan Džez festival, jedini grad u kome je organizovan filmski festival i koji mogu da posete turisti. Lako je doći do nas jer priznajemo sertifikate Evropske unije. Mi smo grad koji živi od turizma i zato je važno da se održava mera između čuvanja javnog zdravlja i toga da ugostitelji rade i nadalje. Siguran sam da će mnogo ljudi, ne samo Beograđanki i Beograđana već i onih iz regiona doći da dočeka Novu godinu u Beogradu – zaključio je Vesić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x