Vesić: Kompanija ‘Vansi’ odgovorna za propust na aerodromu ‘Nikola Tesla’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da su propusti na aerodromu “Nikola Tesla”, koji su doveli do kašnjenja i otkazivanja letova, nastali zbog “ljudske greške” i da će kompanija “Vansi”, koncesionar koji upravlja beogradskim aerodromom, snositi posledice.

“Juče je završena kontrola. Kompanija ‘Vansi’ sa kojom Srbija ima ugovor napravila je grešku. Loše su organizovani. Upozorio sam ih da poštuju malo više naše putnike”, kazao je Vesić na televiziji Pink.

Ministar je naveo da će odgovorne osobe biti sankcionisane i ocenio da se “Vansiju” često dešavaju greške.

“Mi smo zahvalni francuskoj kompaniji što su investirali u beogradski aerodrom. Svake godine uplaćuju značajan novac u budžet, i sve je to u redu, ali oni to ne rade zato što nas vole, već zato što imaju korist. Svakodnevno ih kažnjavamo kad prave greške, oni moraju da posluju po zakonima naše zemlje”, dodao je Vesić.

On je kazao da je nedavno zaposleno više ljudi i da se nada da će aerodrom sada bolje funkcionisati. U nedelju je obustavljen rad pasoške kontrole zbog mešanja putnika u tranzitnoj zoni, usled čega je kasnilo 17 letova “Er Srbije”, a otkazani su letovi za Berlin, Frankfurt i Diseldorf.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je juče da je vanrednom kontrolom utvdio propuste osoblja zaduženog za zemaljsko opsluživanje.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x