Vesić: Očekujem da mandatar za sastav nove vlade bude iz SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Zamenik šefa izbornog štaba Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je da očekuje da mandatar za sastav nove vlade Srbije bude predstavnik SNS jer je izborna lista koju predvode, dobila na izborima u nedelju, kako je naveo, tri puta više glasova od sledeće koalicije koja je prva iza njihove.

“Predsednik (Aleksandar Vučić) će prvo obaviti konsultacije, a potom će dati mandat za formiranje vlade. (…) Paralelno s tim Vučić će kao predsednik stranke razgovarati s našim partnerima, kako sa naše liste, tako i sa onima sa kojima budemo želeli da pravimo vladu”, kazao je Vesić u intervjuu za “Blic”.

Istakao je da će konačnu odluku imati Glavni odobor SNS i Predsedništvo stranke, koji uvek formiraju “jaku i stabilnu vladu koja je odraz široke volje gradjana”.

Na pitanje na koga je Vučić mislio kada je rekao da za one “koji se lagodno bave politikom neće biti mesta ni u gradskoj ni u republičkoj vlasti”, Vesić je rekao da neki političari daju nerealna obećanja gradjanima.

“Mi to ne radimo bez obzira na to što bismo dobili više glasova, a takvo shvatanje politike očekujemo od ljudi i stranaka sa kojima saradjujemo”, dodao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x