Vesić: Proširenje BG voza u saradnji sa Rusijom, biće pet puta više polazaka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se pored izgradnje metroa radi i proširenje BG voza, koje predvidja povećanje broj polazaka sa 104 na 500 na dnevnom nivou.

Vesić je televiziji Pink rekao da će se to proširenje raditi u saradnji sa Rusijom i da će medjunarodni sporazum biti dogovoren tokom predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

“Uradićemo duple koloseke prema Lazarevcu i Mladenovcu, radićemo novu prugu prema Surčinu i Obrenovcu, tako da će svaka prigradska beogradska opština imati svoju vezu BG voza na svakih 10 do 15 minuta u špicu i na 45 minuta van špica”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, BG voz i beogradski metro će se spajati na nekim delovima, na prvoj liniji biće četiri presedačke stanice, a na drugoj dve.

“I to zajedno sa novih 42 kilometra za tramvaje čini jednu jedinstvenu celinu kako će Beograd do 2030. godine biti potpuno saobraćajno integrisan i kako će svaki deo grada biti integrisan sa centrom i kako će vam biti skoro svejedno da li živite u Mladenovcu ili na Banovom brdu”, kazao je Vesić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x