Vesić: U petak se otvara brza saobraćajnica Novi Beograd – Surčin

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Goran Vesić, foto: BetaPhoto/BeoInfo
Podelite vest

U Srbiji se u ovom trenutku gradi 530 kilopmetara auto-puteva i brzih saobraćajnicu, a u planu je još oko 900 kilometara, izjavio je danas minister građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i najavio da će u petak biti otvorena brza saobraćajnicu Novi Beograd – Surčin.

On je novinarima na Sajmu automobila u Beogradu kazao da će ta saobraćajnicu omogućiti brzu vezu izmu Zemuna i Surčina sa auto-putem Miloš Veliki, a rasteretiće se i auto-put Beograd-Šid.

Vesić je naveo i da će u aprilu biti pušten u saobraćaj prvi deo Moravskog koridora, od Pojata pa skoro do Makrešana, odnosno do Kruševca, čija je ukupna dužina 112 kilometara a koji će biti završen u drugoj polovini 2025. godine, i povezaće petlju Pojate i Preljine i omogućiti da se Kruševac, Trstenik i Vrnjačka Banja nađu na auto-putu.

Dodao je i da se 1. juna završava obilaznica oko Beograda do Bubanj Potoka,

“što znači da tranzitni saobraćaj više neće ići kroz centar grada, a preostaje projektovnje završnih 30 kilometara obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva”.

Vesić je kazao i da će do kraja godine biti završena saobraćajnica Sremska Rača – Kuzmin, kao deo auto-puta Beograd – Sarajevo.

Prema njegivim rečima, radi se i nastavak auto-puta “Miloš Veliki” od Pakovraća do Požege i plan je da se ta deonica završi do kraja godine, kao i brza saobraćajnicu Požarevac – Golubac.

Na pitanje da li se putevi u Srbiji grade kvalitetno, odnosno da li ima dovoljno radnika da se sve planirano završi, Vesić je kazao da u Srbiji trećinu radnika u građevinarstvu čine stranci.

“Nigde više nema stranih radnika nego u građevinarstvu i sada ćemo ubrzati i olakšati dobijanje radnih viza, jer želimo da mnogo više stranaca dođe i radi, zato što nam treba tri puta više stranih radnika”, rekao je ministar.

Kako je naveo, jedan od razloga pada građevinarstva u Srbiji kao važnog privrednog sektora je bio upravo nedostak radne snage.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x