Ova banja ima status turističkog mesta prve kategorij.

Sokobanja spremno dočekuje praznike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Sokobanja je uvek među najtraženijim turističkim destinacijama u Srbiji, poslednjih godina obara sopstvene rekorde posećenosti. Veliki broj podeljenih ovogodišnjih turističkih vaučera, ovu statistiku samo su potvrdili.

Sokobanja je zabeležila najveći rast u 2023. godini. Neprekidan rast turističkog prometa, sadržaji i turistička infrastruktura doprineli su da ova banja lane dobije status turističkog mesta prve kategorije.

Pored domaćih turista, u najvećem broju Nišlija, ovu popularnu banju posećuju gosti iz Makedonije, Grčke, Crne Gore i BiH.

Dokaz da se u banji traži mesto više su i brojni hoteli i zgrade koji su u izgradnji. Hoteli visoke kategorije uvek imaju popunjene kapacitete, a oni manji smeštaji raznovrsnom uslugom trude se da privole veći broj gostiju.

“Praznički nam dani tek predstoje i mi se već uveliko spremamo za dolazak većeg broja gostiju. Uvideli smo da naši gosti žele bolji ugođaj u smislu bolje ponude sadržaja pa smo od prošle godine pored smeštaja opremili i slanu sobu, otvorili kafe bar, baštu a za koji dan počinje da radi i kuhinja. Više nije pitanje da li želite – već jednostavno morate da ponudite uvek više kako bi vam se gosti vraćali. To nam za sada uspeva jer imamo redovne goste koji se rado vraćaju”, rekli su u Vili Vortex za Niške Vesti.

Pored velikih marketa i odličnih cena po kojima možete da pazarite namirnice, Sokobanja je poznata i po kvalitetnim ugostiteljskim objektima u kojima možete da uživate u specijalitetima ovog kraja veoma povoljno.

“Našim gostima je bitan i ugođaj kada dođu na odmor. Pored prirode i dugih šetnji, oni nešto mlađi uvek su raspoloženi i za odličnu svirku. Žive svirke će biti aktuelne i u sezoni koja nam predstoji, sasvim smo sigurni”, poručili su u Irskom pabu koji se nalazi u samom centu banje.

U banji, prema podacima Turističke organizacije, boravi redovno oko 7.000 turista, na godišnjem nivou je to više od 110.000. U banju ljude privlači priroda i vazduh, ali i sve veći broj sadržaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x