Više od igre: FK Trnovac na utakmici u Vladičinom Hanu dobio 7 žutih i 3 crvena kartona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Fudbalskom klubu Trnovac preti ispadanje iz Zone  “Jug” jer  odbija  dalje takmičenje dok se ne ispravi nepravda koja im je naneta na utakmici sa “Moravom” iz Vladičinog Hana. Njihovi igrači su na ovom meču  dobili 3 crvena  i čak 7 žutih kartona. Fudbalski savez regiona Istočne Srbije (FSRIS)  reagovao je odlukom o suspenziji sudije koji je sudio spornu utakmicu, a pregovori sa klubom iz Trnovca o nastavku takmičenja još uvek traju.

Ova fudbalska priča počela je u Vladiničnim Hanu početkom aprila gde je FK Trnovac igrao sa domaćom “Moravom”. Direktor trnovačkog kluba,  Rušit Ibrahimi, tvrdi da su njegovi igrači od 10. minuta kažnjavani žutim kartonima bez razloga, a do prekida meča dobili su ih sedam. U 65. minutu  pri rezultatu  2:0 za “Moravu”, fudbaler Trnovca dobio je i crveni karton. Tada su igrači prišli da sudiju  pitaju “zašto”.

Po rečima Ibrahimija u istom minutu dobili su još dva crvena kartona, a pošto su ostali uskraćeni za odgovor “zašto se desilo to”, odlučili su da prekinu meč. Prošao je ceo mesec, a propustili su dve utakmice, sa domaćinom iz Surdulice “Alakincem” utakmica je završena službenim rezultatom 3:0, a protiv FK “Lugina” iz Preševa tek treba da igraju.

FSRIS do sada nije zvanično komentarisao prekinuti meč. Da suđenje nije bilo po PS-u, svedoči njihova odluka o suspenziji sudije iz Leskovca  za naredna četiri kola, kao i ocena njegovog suđenja  –  „dovoljan“.

Šta dalje uspeo je da sazna Nikola Lazić , urednik portala “Bujanovačke” . Komentar  je dobio od Olivera Trajkovića ispred Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

“Biće im ponuđeno da odigraju utakmicu sa klubom iz Preševa, pošto je prethodna sa surduličkim klubom zbog njihovog nedolaska već registrovana službenim rezultatom. To je način da nastave  igranje u Zoni Jug”, kaže Lazić.

Direktor kluba iz Trnovca potvrdio je da su pregovori sa nadleženim Savezom  u toku. Ali,  to nije jedini problem. Na gostovanjiima nailaze i na vređanje publike, što je i po Lazićevim rečima mnogo veći razlog za istupanje iz od tri crvena kartona.

” Mi unapred znamo da ćemo kad negde gostujemo da izgubimo. Ali, ne znamo razlog za to. Od FSRIS očekujemo odluku da poništi kazne i da odigramo te dve utakmice sa “Alakincem” i “Luginom”. U sport ne bi trebalo da se meša politika, nije važno da li igraju Albanci, Srbi ili Romi,  jer smo mi Albanci u Srbiji”, istakao je Ibrahimi.

FK Trnovac postoji od 1976. godine i čine ga pripadnici albanske nacionalne manjine i imaju veliku podršku zajednice.  Zbog utakmice u Vladičinom Hanu najavili su žalbu i Fudbalskom savezu Srbije i Međunarodnim fudbalskim organizacijama.

Foto: Srbija Vesti

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x