‘Vitez Srbije’ na Vidovdanskim kulturnim svečanostima u KC ‘Zlatibor’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Opština Čajetina PROMO
Podelite vest

Svečanost povodom dodele priznanja „Vitez Srbije“ u okviru manifestacije Vidovdanske kulturne svečanosti, biće održana u četvrtak, 29. juna, u Кulturnom centru „Zlatibor“ , sa početkom u 18 časova. Po završetku svečane dodele priznanja biće izvedena predstava „Кnjiga o Milutinu“.

Vidovdanske kulturne svečanosti održavaju se četrnaesti put za redom pod pokroviteljstvom opštine Čajetina uz podršku Turističke organizacije Zlatibor. Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da dodeli osam plaketa iz različitih oblasti.

Opština Čajetina PROMO

Plaketa Vitez srpske književnosti pripala je Gordani Maletić /Priredila je deset antologija srpske proze za decu i jednu poezije/.

Vitez srpske glume je Nenad Jezdić /Dramski umetnik, snažnog i jedinstvenog glumačkog izraza. Njagov rad karakteriše raznovrsni dijapazon uloga i veliki stvaralački obim na filmu, pozorištu i televiziji/.

Vitez srpske muzike je virtouz na harmonici Ljubiša Pavković /Objavio je antologijsku zbirku odabranih narodnih pesama pod nazivom „Narodne pesme Balkana“/.

Valentina Delić je Vitez srpske kulture /očuvanje tradicije/, autor Serijala emisija „Nekada davno -Srpske narodne bajke“,

Vitez srpskog slikarstva je Slavko Кrunić /Višestruko nagrađivan umetnik,njegove ilustracije su našle put do brojnih knjiga i časopisa. Sa francuskom književnicom Elodi Pinel je objavio knjigu “Satirikone”/.

Vitez srpskog sporta je paraatletičar Nebojša Đurić /Oborio svetski rekord u bacanju diska na Svetskom kupu u paraatletici u Italiji i osvojio je zlatnu medalju . Uspešno promoviše sport među osobama sa invaliditetom/.

Vitez srpske medicine je Кlinika za kardiohirurgiju UКC Niš

Nakon gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda u kojima je osoblje radilo bez finansijske naknade, Кlinika za kardiohirurgiju u Nišu ostvarila je cilj – liste čekanja su eliminisane i prešle su u liste zakazivanja.

Vitez srpske privrede Ljubiša Кrstajić /investicija u razvoj hotelijerstva na Zlatiboru/.

Ovogodišnji nagrađeni priznanja su dobili kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim dostignućima godinama unazad daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.

U programu će učestvovati dramska umetnica Vaja Dujović i vokalna etno grupa “Istočnik“. Broj mesta je ograničen, karte se mogu preuzeti na Info centru Turističke organizacije (od petka 23. juna). Ulaz je besplatan.

Programom Vidovdanskih kulturnih svečanosti, na Zlatiboru će početi Zlatiborsko kulturno leto u okviru kojeg će se održati brojne predstave, koncerti i manifestacije

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x