Vladeta Janković: Vlast je u panici od gubitka izbora, iz straha prelazi u agresiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: F.Ć.
Podelite vest

Kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je da je vlast “u velikoj panici od poraza na ovim izborima, znaju da su zagrdili i da imaju mnogo da izgube, pa onda iz straha prelaze u agresiju”.

“Ponekad čujem na ulici da neko dobacuje za mnom, ili, recimo, na interfonu su mi obrisali ime. Eto, to vam je prava radikalska stvar, osobine primitivne svesti, koja veruje da je ime ekvivalent čovekov, ako ste ime izbrisali, čovek kao da ne postoji”, rekao je Janković u intevjuu za nedeljnik Vreme.

Kako je podsetio, nešto slično se dešavalo u starom Rimu i zvalo se ‘damnatio memoriae’ kad su se sa spomenika i iz javnih dokumenata brisala imene omrznutih vladara, posle njihove smrti, dodajući da i to, uz druga dešavanja, “svedoči o naprednjačkom osećaju nesigurnosti”.

Navodeći da se u politiku vratio u poodmaklom životnom dobu, Janković je nagalasio da njegova kandidatura “pre svega treba da bude neka vrsta stimulansa, primer i podsticaj ljudima koji su se ušuškali u svoju udobnost, koji neće da se angažuju, koji traže izgovore i neće da otvore oči pred ozbiljnošću stanja u kome se nalazimo”.

Istakao je i da su “priče kojima stalno pokušavaju da ga predstave kao Đilasovog eksponenta, Đilasovu marionetu i slično, naprosto besmislica”.

“Meni niko ni ništa ne može da naredi. Danas su i (Dragan) Đilas, i (Vuk) Jeremić, i (Zdravko) Ponoš, i Marinika Tepić, i (Zoran) Lutovac, moji politički saborci i u sadašnjem trenutku svi mi zajedno idemo ka jednom cilju, ali nema govora da bi bilo ko mogao da izvrši pritisak na mene, pridobije na svoju stranu, niti se može desiti da ja predstavljam fasadu dok neko drugi iz pozadine vuče poteze”, rekao je Janković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x