Vlasi: Kurti pripada drugoj generaciji pristalica staljinizma i enverizma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Azem Vlasi; Foto: YouTube screenshot
Podelite vest

Bivši političar, advokat Azem Vlasi rekao je  da premijer Kosova Aljbina Kurtija pripada drugoj generaciji “pristalica staljinizma i enverizma”.

On je za KTV izjavio da to najbolje pokazuje tvrdoglavost koju premijer u poslednje vreme pokazuje u vezi sa situacijom na severu Kosova, ne slušajući, kako je kazao, savete međunarodnog faktora.

On je rekao da je međunarodni faktor “imao odlučujuću ulogu u oslobađanju i državnosti Kosova”.

“Ako su Amerikanci imali odlučujuću ulogu u oslobađanju Kosova i u državnosti Kosova, kada nešto predlažu da se ne pravi problem, pošto je njihova pažnja usmerena na ono što se dešava u Srbiji, posebno u vezi sa Ukrajinom, moramo ih poslušati”, rekao je Vlasi.

On je rekao da je “Kurti svojom tvrdoglavošću odavao utisak da Amerikance ni ne sluša”, i dodao da je Kurti “pripadnik druge generacije onih poštovalaca staljinizma, Envera Hodže i enverizma”.

“Kurti pripada toj generaciji, a taj virus koji se suprotstavlja Amerikancima je ostao (kod Kurtija)”, rekao je Vlasi.

On je, komentarišući izjave premijera o inauguracijama novih gradonačelnika u opštinskim zgradama u opštinama na severu Kosova, rekao “teško Ustavu i ustavnosti” i ocenio da je Kurti “naneo Kosovu nepopravljivu štetu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x