Vojvođani LSV: Branićemo poljoprivrednike, policija i tužilaštvo da otkriju ko im preti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: LSV Vojvođani
Podelite vest

Strah vlasti zbog protesta poljoprivrednika sve je veći. Posle pretnji u Bavaništu, od ljudi iz Kikinde, među kojima su i članovi naše stranke, dobijamo informacije o pretećim porukama koje im se telefonski upućuju, saopštavaju Vojvođani LSV.

Vojvođani LSV zahtevaju od nadležnog tužilaštva da u najkraćem mogućem roku otkriju odgovorne za pretnje poljoprivrednicima iz Kikinde koji su učestvovali u protestima. Pretnje su prijavljene svim nadležnim organima i očekujemo što hitniju informaciju i postupak protiv nasilnika.

Po njihovoj oceni  katastrofalno stanje u poljoprivredi posledica je dugogodišnje nebrige, a umesto da rešava probleme, vlast preti poljoprivrednicima.

Naglašavaju da Vojvođani poljoprivredu vide kao jedini put za bolju budućnost, da može da hrani celu Srbiju, ali država mora to konkretnim merama i da omogući.

“Samo država, u kojoj se ne preti građanima zato što imaju drugačije mišljenje, može da obezbedi napredak i modernizaciju”, navodi se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x